Harenaar wint wielerronde van Haren

Wat is er voor een wielrenner mooier dan winnen in je eigen woonplaats? Bram Verweij deed het afgelopen vrijdag, toen hij de Ronde van Haren op zijn naam schreef.

Onze plaatsgenoot, die uitkomt voor de ploeg van NVW Groningen / Bike4Air, was in de sprint de snelste van een kopgroep van zes renners die 11 ronden voor het einde tot stand gekomen was. Tweede werd Jan Bos uit het Friese Nieuwehorne en derde Verweijs ploeggenoot Peter Merx uit Warfhuizen.

Bij de dames ging de overwinning naar de Australische Amy Cure, voor haar landgenote Melissa Hoskins en Ivana Tiessens uit Zuidhorn. De winnares, meervoudig wereldkampioene bij de junioren, reed lange tijd soeverein aan kop en finishte met een minuut voorsprong op het peloton. Cure en haar landgenoten Hoskins en de als vierde geëindigde Annette Edmondson reden de wielerronde als voorbereiding op Olympische Spelen van Londen die eind volgende maand in Londen beginnen.

De Ronde van Haren wordt jaarlijks verreden in het kader van de Feestweek van Oosterhaar.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's