Braderij

Gisteren was de zomerbraderie in Haren. Voor de één een gezellig evenement waar je je slag kunt slaan uit de vele koopjes en aanbiedingen, voor de ander een helse drukte waar de stank van verschroeid vlees en te lang bewaarde vis zich vermengt met de weeë geur van mierzoete suikerspin en poffertjes. Niet voor niets is de naam braderie afkomstig van braderij, een markt in middeleeuws Vlaanderen, waar vlees en haring werden gebraden en aan de man gebracht.

Druk was het inderdaad, en de verkopers van aardbeien, zomerjurkjes en goedkope zonnebrillen deden goede zaken. De muziek schetterde vanaf verschillende podia en uit een lint van luidsprekers, en voor de kinderen was er vertier en dieverdoatsie. Zoals deze razendsnelle draaimolen.

Haren FM had een podium opgericht achter ’t Hart van Haren met live optredens van diverse artiesten, onder wie de Groningse zangeres Jantien Kurpershoek, die onlangs nationale roem vergaarde door in het tv-programma College Tour een duet te zingen met voormalig Police-voorman Sting, waarover de website hard/hoofd een interessante analyse publiceerde.

Verder Bericht

Vorige Bericht

4 Reacties

 1. Gelkinghe Groninganus 3 juni 2012

  Die draaimolen zorgt middels zijn centrigufale krachen ervoor dat de mierzoete substanties de kinderen dermate op tijd weer verlaten, dat zij geen boulimia ontwikkelen, hetgeen omstanders evenwel noopt tot het bewaren van een gepaste afstand.

  • Haren in Foto's 3 juni 2012

   Haha, dat viel gelukkig (want ik stond niet op gepaste afstand) wel mee, omdat de molen aanzienlijk langzamer draaide dan de foto suggereert…

 2. Eelko 3 juni 2012

  De draaimolen met een ND filter gemaakt neem ik aan? Hoeveel stops gebruik je daar nou voor?
  Leuk effect hoor!

  • Haren in Foto's 3 juni 2012

   Dank je. Is inderdaad met een ND-filter gemaakt (10 stops). Sluitertijd was 1,6 sec., diafragma f/7.1, iso 800. Met 20mm objectief gemaakt, uiteraard op statief. Overigens zijn ook de andere foto’s – behalve die van de zangeres – op dezelfde wijze gemaakt (met variërende sluitertijden).

© 2024 - Haren in Foto's