Leger verslaat HSV

Het nationaal militair basketbalteam versloeg gisteravond het eerste herenteam van HSV Basketball (HSVB). In een reeks oefenwedstrijden ter voorbereiding op de kwalificatie voor het militaire WK 2010 in China deed het NMT sporthal Scharlakenhof in Haren aan. Een schamele dertig bezoekers – merendeels familie en vrienden van de spelers van HSVB – bevolkten de tribune bij dit oefenpotje.

Voor mij als absolute basketbal-leek zag het H1-team van de Harense Sport Vereniging er beter op elkaar ingespeeld uit, en de aanvallen van HSV leken vloeiender te verlopen. Toch stond er na vier kwarten een afgetekende 78-52 overwinning voor de militaire gasten op het scorebord. Blijkbaar gaven toch de individuele kwaliteiten de doorslag. Zo benutten de vertegenwoordigers van het leger de vrije worpen aanzienlijk beter dan de Harenaars. Ook waren ze agressiever in de duels, hetgeen een geruststellende gedachte is voor het geval de Russen alsnog zouden besluiten te komen.

Het militaire team – dat gecoacht wordt door de trainer van HSVB, Ed Molthof – speelt begin december in het NAVO-hoofdkwartier te Brussel een kwalificatiereeks tegen onder andere Letland en Litouwen. Als dat toernooi succesvol verloopt, kan het NMT zich alsnog plaatsen voor het WK, waarvoor het zich eerder niet rechtstreeks wist te kwalificeren.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's