Op (twitter)fietse

Wethouder Remco Kouwenhoven rijdt de komende week op de Twitterfiets. Geen fiets die kan twitteren, maar waaróver je kunt twitteren. En dat is precies de bedoeling. Het opvallend oranje rijwiel wordt bij toerbeurt bereden door bekende en minder bekende Nederlanders die hun ervaringen op Twitter delen. Doel van dit initiatief van de Fietsersbond en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) is om mensen bewust te laten nadenken over hun mobiliteit en de keuzes die daarbij te maken zijn.

De twitterfiets is nu door de regio Groningen-Assen onder het motto Ga Slimmer Reizen en Werken voor twee maanden naar het hoge noorden gehaald. Bekende en minder bekende Groningers en Drenten gaan in die periode een week rondrijden op een fiets, een e-bike of een e-scooter, en doen van hun belevenissen kond in 140 tekens.

Remco Kouwenhoven (rechts op de foto) is de komende week aan de beurt. Hij nam in een miezerige regenbui – die hem de lol in het fietsen niet op voorhand ontnam – de elektrische fiets over van de Groninger cabaretier Arno van der Heyden.

Vorig jaar reed burgerjournalist en fervent fietser Bob de Vries uit Onnen een week op een twitterfiets rond; een echte, zonder motor. Maar ja, als je voorganger achterop de fiets met halflege achterband springt, dan is zo’n elektrisch steuntje in de rug natuurlijk wel handig.

Verder Bericht

Vorige Bericht

4 Reacties

 1. Gelkinghe 10 mei 2012

  Volgens mij zit die Arno liever op een Mobylette.

 2. Eelko 10 mei 2012

  Hoe heb je dat effect bereikt? Door te zoomen icm lange sluitertijd? Ziet er leuk uit!

  • Haren in Foto's 11 mei 2012

   Je slaat de spijker op z’n kop: inzoomen terwijl de sluiter open staat. De techniek wordt ‘zoom burst’ genoemd. Ff googelen en je krijgt een baaierd aan tips, trics en tutorials. In de kern:
   – lange sluitertijd (hooguit 1/10, liever nog langer, b.v. 1/8 of 1/4)
   – diafragma f/8 of f/11 (speel met iso-waarde en evt. polarisatie- of grijsfilter om juiste belichtingsverhouding te krijgen)
   – statief (nodig door lange sluitertijd en omdat je aan je zoomlens draait)
   – deel van onderwerp dat (redelijk) scherp moet blijven pal in midden van je beeld plaatsen
   – tijdens opname inzoomen (uitzoomen geeft ander, minder sterk effect)
   Is een beetje hit or miss / trial and error. Gewoon proberen, en wat variëren met snelheid en bereik van inzoomen.

© 2024 - Haren in Foto's