Hooggeëerd publiek

Dezer dagen is het weer circus in Haren. Dit keer is het Circus Renz International dat zijn  tenten – voor het eerst – heeft opgeslagen tegenover stadion De Esserberg. Niet te verwarren met Circus Renz Berlin dat vorig jaar Haren aandeed, waarvan International in 2006 is afgesplitst, en al helemaal niet met Circus Herman Renz.

Grote trekpleister van het circus zijn de 3 Indische olifanten die op een grasveld langs de Rijksstraatweg rustig lopen te grazen en zich nauwelijks bekommeren om het publiek dat als door een magneet aangetrokken in groten getale op de dikhuiden afkomt.

Over het gebruik van circusdieren valt het nodige te discussiëren, maar fotogeniek zijn deze mastodonten wel. Terwijl ik m’n plaatjes schoot, kwam ook een fotograaf van dagblad De Telegraaf voorbij, die het tafereel van de zich verpozende olifanten vastlegde. Morgen of overmorgen mogelijk een foto uit Haren in de krant van wakker Nederland, dus.

UPDATE 6/5:
Een kleine serie foto’s van de olifanten gezien vanuit de lucht is gemaakt door vliegerfotograaf KAPturer (Eric Kieboom), en die is hier te zien. Zijn hele serie luchtfoto’s van Circus Renz vind je hier.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Gelkinghe 5 mei 2012

  De foto’s van FPS, oftewel Jos Schuurman, staan hier: http://www.flickr.com/photos/fotoburo_fps/

  • Haren in Foto's 6 mei 2012

   Ah, dus dat was Jos Schuurman…

   Zag inmiddels ook via jouw tweet de foto’s van KAPturer; een bijna tegengesteld perspectief.

© 2024 - Haren in Foto's