Mèèèèh

Een kudde van zo’n 250 schapen en een honderdtal lammeren trok vandaag Haren binnen. De dieren vormen de stadskudde van Groningen, die de komende maanden de bermen en andere groengebieden in de stad gaat begrazen. De herkauwers trekken dezer dagen in etappes vanuit hun winterverblijf in zuidoost Drenthe naar Gronigen. Vanochtend staken de dieren bij Noordlaren de Drents-Groningse provinciegrens over, op weg naar de plek waar ze vandaag overnachten, een weiland naast sporthal De Scharlakenhof.

Onderweg in Noordlaren en de Appèlbergen, trokken de kudde, de herders en de begeleidende huifkar veel bekijks. Ook bij het eindpunt was de belangstelling groot.

Morgen gaat de schapentrektocht verder. Vanaf de Scharlakenhof wordt om ongeveer 10 uur vertrokken. Vandaar gaat het via de Onnerweg, Jachtlaan, Kromme Elleboog en Kerklaan naar de Esserweg, alwaar de karavaan onze gemeente weer verlaat.

De kudde passeert bij Noordlaren de Drents-Groningse grens
Soort zoekt soort
In de straten van Noordaren
Alsof de tijd heeft stilgestaan
Op speciaal verzoek week herder Luuc Bos van de route af…
… zodat leerlingen van basisschool de Rieshoek de kudde vanaf de eerste rang konden bewonderen
Ondanks het romantische en nostalgische imago gaan herders gewoon met de tijd mee
In de Appèlbergen
Ongeveer een uur eerder dan gepland bereikte de kudde de overnachtingsplek
De overnachtingsplek naast sporthal De Scharlakenhof
Veel belangstelling van jong en oud
Sommigen gingen helemaal op in hun omgeving
Anderen probeerden juist zoveel mogelijk op te vallen, zoals de kinderen van kinderdagverblijf Pino, met hun gele hesjes
Wethouder Remco Kouwenhoven verwelkomde de kudde in Haren. Hij was helemaal blij tussen de schapen. Misschien omdat er minder gemekkerd werd dan in de gemeenteraad?

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's