Vakmanschap

Twaalf jaar was Mehmet Ünlü toen hij als leerling begon bij een kleermaker in zijn dorpje in midden Turkije, niet ver van hoofdstad Ankara. Het was een harde maar goede leerschool. Eerst alleen kleding herstellen en later ook zelf kleding maken. Dat laatste doet Ünlü (46) nu niet meer. Nederlanders kopen confectie.

Ruim zeven jaar geleden kwam hij naar Amsterdam, waar zijn vrouw en drie kinderen nog wonen. Sinds drie jaar is Ünlü eigenaar van Haren Kledingreparaties in winkelcentrum De Brinken. Hij nam de zaak over toen de vorige eigenaar, zijn oom, plotseling overleed. Sindsdien heeft hij een weekendhuwelijk. Maar hij klaagt niet. De zaken gaan goed.

Wel jammer dat er geen daglicht komt in zijn atelier in De Brinken. En dat hij de hele dag binnen zit. Gelukkig komt een vriend en landgenoot hem regelmatig gezelschap houden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's