Werf in verval

Het schuurdak van een van de twee woningen is ingestort, de ramen van beide zijn aan diggelen. Sommige vensters zijn dichtgespijkerd, maar wie door een van de weinige nog intact zijnde ruiten naar binnen gluurt, ziet een enorme wanorde. Deze huizen staan al lang leeg, dat is duidelijk.

Ooit was hier, aan de Meerweg, een succesvolle, roemrijke werf gevestigd waar eigenaar Helder vermaarde boten bouwde. Maar die tijd is allang voorbij.

De steigers van Helder liggen er vervallen bij, de ene wat meer dan de andere.

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Gelkinghe 16 februari 2012

    Grappig, dit doet me denken aan die keer dat ik op mijn weblog een stukje over dezelfde vervallen zooi had, met een link naar een stel foto’s elders op ’t internet. Viavia werd de eigenaar van de zooi erop geattendeerd, die via mijn weblog naar die foto’s ging kijken en erg pissig reageerde, omdat hij dacht dat ik ze had gemaakt. Typisch gevalletje van: de boodschapper krijgt de schuld.

© 2024 - Haren in Foto's