Klepperdeklep

Nadat eerder al het ooievaarsnest aan de Hoornsedijk in gebruik was genomen, en blijkbaar ook dat bij de brug over de Drenste Aa nabij Glimmen, heeft sinds enige dagen ook een van de nesten in Maarwold nieuwe bewoners. Het gaat om de nestpaal naast de Moarweg, ten zuiden van de viskraam aan de Emmalaan, ongeveer ter hoogte van de Zeemanweg (zie kaartje). De iets zuidelijker gesitueerde nestpaal in de Wolddeelen, ter hoogte van Erasmusheem, staat al jaren leeg.

De jonggeliefden hebben het blijkbaar goed naar hun zin, want er werd de afgelopen dagen volop gecopuleerd. Vandaag gebeurde dat nog maar een enkele keer, waaruit mag worden afgeleid dat alle eieren inmiddels zijn gelegd.

Als alles goed gaat – vorig jaar broedde hier ook een uiverpaartje, maar dat broedsel was niet succesvol – zijn er over ongeveer een maand jonge ooievaars.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's