Meer struikelstenen

Zoals beloofd in het bericht van vanmiddag meer foto’s van de Stolpersteine. Het leggen van vier stenen bij ijssalon Italini vormde de afsluiting van een reeks laatste van de reeks plaatsingen van deze herinneringsstenen.

Eerder werd op een negental andere adressen in Haren één of meerdere stenen gelegd, onder andere bij twee adressen aan de Poorthofsweg. Maar voordat kunstenaar Gunter Demnig de stenen bij nummer 26 kon plaatsen, moesten medewerkers van de gemeente eerst het voorgehakte vierkant in het asfalt verwijderen:

Een van de initiatiefneemsters van het plaatsen van Stolpersteine in Haren en co-auteur van het later vanmiddag gepresenteerde boek over oorlogsslachtoffers in Haren, Margriet Staal, hurkt bij de klaarliggende struikelstenen die bij het pand Poorthofsweg 26 geplaatst gaan worden, ter nagedachtenis aan de familie Van der Lijn en Ruth Weile:

Gunter Demnig veegt de voegen tussen de zojuist door hem geplaatste stenen dicht met zand:

Margriet Staal legt samen met een nabestaande van de slachtoffers bloemen neer bij de keien:

Vlak voor de plaatsing aan de Poorthofsweg 26, kwam een buurvrouw naar buiten met het poesie-album van een van de slachtoffers. Initiatiefneemster Wil Legemaat las er een vers uit voor. Door het tastbare van het album werd het verleden even heel levend:

Belangstellenden bij de zojuist geplaatste stenen:

De zes stenen en bloemen op het trottoir voor het pand Poorthofsweg 26:

Een belangstellende leest de tekst op een herinneringskei die is aangebracht bij Poorthofsweg 4, ter gedachtenis aan Philip Zadoks:

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's