Oranjegekte

Op de dag dat dit land bewijst definitief knettergek geworden te zijn, door het nationale NOS Journaal te OPENEN (!) met een tien minuten (!) durend item over gewoon een groepswedstrijd van het Nederlands elftal – inclusief een uitgebreide samenvatting van die wedstrijd (ik dacht werkelijk een paar minuten dat ik naar Studio Sport zat te kijken) en van de andere wedstrijd in Oranje’s poule (Japan-Kameroen) alsmede een sfeerreportage over in afstotelijke oranje kledij gestoken randdebielen die zich halfzat in een treintje naar de wedstrijd lieten vervoeren, onderwijl kinderliedjes blèrend die ze zich met hun korsakov-breinen nog net wisten te herinneren – op die dag is het moment daar om te besluiten een korte blog-stilte te beëindigen met de plaatsing van weer eens wat – zij het vier jaar oude – foto’s, toen men zich eveneens aan de oranjegekte overgaf, ook in Haren, getuige deze etalage van modewinkel Betram.

Dit jaar was deze retailer overigens beduidend minder creatief en uitbundig, stelde ik onlangs vast toen ik er – zonder camera op zak – langs liep.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's