Doel(loos)

Een voetbaldoeltje met een gele bal op de zandvlakte waar tot voor kort het BP-station stond. Ongetwijfeld daar neergezet ter vermaak van kinderen van de Oekraïense vluchtelingen die in het leegstaande Nescio-hotel worden opgevangen.

Een tiental auto’s met UA-kentekens staat op het parkeerterrein. Een man en een jonge vrouw komen met een kleuter aanlopen. Ze hebben wat doelloos gewandeld, de Moarweg op en neer. Hun gezichten staan bedrukt.

Een oorlog ontvlucht, huis en haard moeten achterlaten, misschien familieleden die nog dagelijks lijden onder het oorlogsgeweld. Dan zit je in Haren weliswaar goed – zelfs al is het in een aftands hotel – maar vrolijk word je er natuurlijk niet van.

Wie of wat stopt de waanzin van een oorlog in Europa?

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's