Twee hotels

JZe liggen hemelsbreed net iets meer dan twee kilometer uit elkaar, maar wat een verschillende werelden spelen zich af in deze twee hotels.


Vandaag werd bekend dat in het – tamelijk vervallen – voormalige Nescio-hotel aan de Emmalaan (hier op archieffoto) vluchtelingen uit Oekraïne zullen worden gehuisvest. De met covid besmette asielzoekers die totnutoe in het leegstaande hotel bivakkeerden, zijn door het COA (Centrale Opvang Asielzoekers) overgebracht naar het opvangcentrum in Ter Apel.

En in het dik twee kilometer verderop gelegen Familiehotel Paterswolde overnachten vandaag de dameswielrenploegen van JumboVisma, SD Worx en Trek-Segafredo, de absolute top van het mondiale dameswielrennen. De ploegen doen momenteel mee aan de Bloeizone Fryslân Tour, een driedaagse etappekoers die van gisteren tot morgen in Friesland wordt verreden.

De etappe van vandaag eindigde in Bakkeveen en werd gewonnen door Lonneke Uneken van team SD Worx. De Australische Cloe Hosking (Trek-Segafredo) werd tweede en de Britse Alice Barnes (Canyon/SRAM) kwam als derde over de streep.

Vanuit Bakkeveen is het ongeveer een half uur rijden naar het Familiehotel, en blijkbaar was dat voor enkele ploegen een aantrekkelijke optie.

Vluchtelingen of wielrenners. Verschil moet er zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's