Oosterbroekweg dicht voor werk aan kade Drentsche Aa

Volgens planning wordt rond deze tijd (“halverwege februari”) de Oosterbroekweg afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege werkzaamheden aan de kades van de Drentsche Aa. De afsluiting zal ongeveer drie maanden duren. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Meentweg en het Madepad.

De werkzaamheden maken deel uit van het project Kadeverbetering Drentsche Aa van het waterschap Hunze en Aa’s. Door bodemdaling en inklinking is de dijk in de loop der jaren lager geworden. Om de veiligheid te kunnen garanderen, wordt de dijk verbeterd zodat deze de komende 30 jaar weer aan de norm voldoet. Het project is al sinds een jaar aan de gang. Eerst werd het deel ten zuiden van Okkenveen aangepakt. Vervolgens werd gewerkt aan het stuk tussen Okkenveen en de Oosterbroekweg.

Daar is onder andere de Punterweg opgehoogd, die op een dijk van de Drentsche Aa loopt. Deze werkzaamheden zijn nog aan de gang, en deze weg blijft afgesloten tot eind mei van dit jaar.

Nu wordt ook begonnen met het stuk ten noorden van de Oosterbroekweg, met de genoemde afsluiting van die weg als gevolg. Een tijdelijke aan- en afvoerroute is aangelegd vanaf de parkeerplaats Glimmermade aan de A28.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Jelle Bijlsma uit het Friese Giekerk. Naar verwachting is de klus in juni van dit jaar geklaard.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's