Ook Tinq (tijdelijk) gesloten

Niet alleen het BP-tankstation aan de Emmalaan is gesloten, ook de Tinq is dicht. Dat laatste is tijdelijk, “wegens verbouwing”. De eigenaar van het benzinestation verwacht dat de sluiting zo’n twee weken duurt, gerekend vanaf de start van de werkzaamheden op 24 januari, nu een weekje geleden dus.

De timing is in zoverre opmerkelijk dat nu opeens twee van de vier Harense benzinestations dicht zijn. Dat zou goede zaken kunnen betekenen voor Shell Esserberg en het Total-station aan de Rijksstraatweg, nabij de (ook al gesloten) Rabo-bank.

Wat de ‘verbouwing’ precies behelst, is niet geheel duidelijk. Vooralsnog lijkt er eerder sprake van een bodemsanering. De bestrating aan één zijde van de pompeilanden is opengelegd en een deel van het zand is afgegraven.

Met een pomp wordt grondwater op- en in een container gepompt (waarbij een klein deel er overigens net zo hard weer uit spat). De geur van benzeen, tolueen en andere koolwaterstoffen is daarbij duidelijk te ruiken. Heerlijk!

Voorlopig dus even niet TinQ’en, maar snel naar Shell…

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's