Stoplichten tijdelijk weg

De enige kruising in Haren met verkeerslichten zit tijdelijk zonder verkeerslichten. Op de kruising van de Rijksstraatweg met de Hertenlaan en de Ruitersteeg wordt de verkeersregelinstallatie vervangen.

De oude verkeerslichten zijn verwijderd en de nieuwe palen zijn inmiddels aangebracht. Aanstaande maandag wordt begonnen met het plaatsen van de armaturen, waarna de installatie kan worden ingeregeld.

Tijdens de afwezigheid van de stoplichten gelden uiteraard de voorrangsregels zoals die ter plekke worden aangegeven door wegmarkeringen en bebording (de Rijksstraatweg is een voorrangsweg). Bij grote drukte en om voetgangers veilig te kunnen laten oversteken zijn (overdag op werkdagen) verkeersregelaars aanwezig.

Dat de enige kruising met verkeerslichten momenteel tijdelijk geen stoplichten heeft, betekent niet dat er nu in heel Haren geen verkeerslichten zijn. Op de Rijksstraatweg ter hoogte van doveninstituut Kentalis, iets ten zuiden van Shell-station en stadion Esserberg, staan verkeerslichten bij een voetgangersoversteekplaats (die overigens het grootste deel van de tijd buiten werking zijn, en alleen geactiveerd worden als een voetganger een knop indrukt).

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's