Dutch Barn

Op het bedrijventerrein Nesciopark blijven nieuwe panden verrijzen. Zoals dit gebouw, dat Dacom Dutch Barn wordt genoemd.

Het is neergezet voor de firma Dacom, een it-bedrijf voor de agrarische sector, dat voorheen in Emmen was gevestigd, en een vestiging had in de Mediacentrale in Groningen. Toen de onderneming naar één nieuw kantoor wilde, viel de keuze op het Nesciopark.

Daar werd een pand gebouwd dat lijkt op de grote schuren die je vroeger in Amerika en Canada zag, met een hoekdak. Vandaar de naam, Dacom Dutch Barn. Vanwege de benodigde ruimte werden er twee ‘schuren’ met elkaar verbonden.

Het gebouw past bij de branche waarin Dacom werkzaam is. Het is houtskeletbouw, er is gebruik gemaakt van zogeheten biobased materialen (die voortkomen uit planten en bomen) en het pand heeft een sedumdak (bedekt met vetplantjes).

Toen onze fotograaf vanavond bij het Nesciopark was, zag hij het nieuwe gebouw aardig weerspiegeld in de vijver tussen bedrijventerrein en de schrijverswijk.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's