Carpoolplaats De Punt

Net over de Harener gemeentegrens, bij De Punt, ligt aan de voet van de A28 een wat kneuterige carpoolplaats. Tussen het handjevol gestalde auto’s staat op gezette tijden aan de ene kopse kant van de parkeerplaats een mobiele snackkraam. Aan de andere, oostelijke korte zijde zie je op enige afstand een wat eclectisch benzinestation liggen. Ten zuiden en noorden – aan de overkant van de Groningerstraat – strekken zich de landerijen uit tussen snelweg en Drentsche Aa.

Maar het mooiste is het vervallen, melancholisch stemmende metalen skelet van wat eens een fraaie, functionele fietsenstalling was. Waar ooit glas was bevestigd, giert nu de wind door het frame. Aan de achterzijde zijn houten platen gemonteerd waartegen reclameposters kunnen worden geplakt.

Als dan – tussen twee buien door – het lage zonlicht fel piekt tegen fietsenstalling en berken, ja dan is carpoolplaats De Punt eventjes de mooiste van Nederland…

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's