Oranje Witte Molen

De Witte Molen bij Glimmen is sinds afgelopen donderdag tijdelijk de Oranje Molen. Het gebouw wordt namelijk tot en met 2 december met oranje lampen aangelicht. Dat gebeurt in het kader van wereldwijde actie Orange the World, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het voorkomen en bestrijden van seksueel geweld en grensoverschrijdend seksueel gedrag tegen vrouwen en meisjes.

Ook andere gebouwen in de gemeente Groningen baden deze week in een oranje gloed, zoals de molen in Ten Post, het Academiegebouw en het DOT.

Hoewel het op zichzelf natuurlijk een goede zaak is om aandacht te vragen voor geweld tegen meisjes en vrouwen, kan je je afvragen of het oranje verlichten van gebouwen daar nu de juiste actie voor is. Een automobilist op de A28 die de ‘Oranje Molen’ waarneemt, zal hooguit denken ‘mooi’. Of zich afvragen of Alex, Max of het Nederlands voetbalelftal in Groningen op bezoek zijn.

Maar het levert wel een prachtig plaatje op.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's