Groot onderhoud voor Boeremapark

De gemeente Groningen is een week geleden begonnen met groot onderhoud aan het Burgemeester Boeremapark. De werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd en ongeveer een jaar gaan duren.

Vooraf is een uitgebreid onderhoudsplan opgesteld, waarvoor de Stichting Burgemeester Boeremapark input leverde. De stichting is dan ook “erg blij” met het herstelplan.

Als eerste wordt de grote vijver uitgebaggerd en worden de beschoeiingen vervangen. Ook worden twee visvlonders verwijderd (een uitdrukkelijke wens van de omwonenden) en wordt een derde vlonder vernieuwd. Voor dit najaar staat verder ondermeer de aanpak van de dierenweide (ophoging en aanleg van drainage) op het programma, alsmede het snoeien en verwijderen van (ongewenste) struiken en opslag. Ook het bruggetje over de vijver wordt aangepakt.

In het voorjaar en de zomer van 2022 wordt een regenwaterafvoer aangelegd en de riolering aangepakt. Volgend najaar worden volgens planning de werkzaamheden afgerond, met onder andere de renovatie van de Boeremabank, herstel van de voetpaden en het aanbrengen van beplanting.

De gemeente heeft informatieborden geplaatst met daarop een plattegrond met uitleg over de werkzaamheden en de fasering (ook hier te vinden).

Het baggerwerk wordt uitgevoerd met kranen op pontons, en heeft al de eerste opgedregde fiets opgeleverd.

De soepganzen trekken zich ondertussen betrekkelijk weinig aan van de veranderingen in hun leefomgeving, en blijven gewoon het gras en de vlonders volpoepen en wandelaars lastig vallen in de hoop op oud brood of andere ongezonde lekkernijen.

Meer informatie over de werkzaamheden is hier te vinden op de website van de gemeente Groningen, en hier op de site van de Stichting Burgemeester Boeremapark.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's