(Geen) Dirty Dyane’s

Eendjes zijn geel. Dat weet iedereen die weleens eendenkuikens achter de moederkloek heeft zien aanwaggelen, of -zwemmen. Als ze ouder worden, verliezen ze hun gele kleur.

Dat geldt niet voor deze exemplaren: knalgeel zijn ze. Het zijn dan ook geen eenden. De bijnaam Lelijke Eend is bestemd voor 2CV’s. Dit zijn Dyanes, Citroën’s modernere zustermodel van de Eend.

De Dyane bovenaan kan sinds enige tijd op verschillende plekken in Haren worden gezien. Het is de bedrijfswagen van een plaatselijke ondernemer, die zo zijn hobby van de belasting kan aftrekken. De bijna-oldtimer is in 1985 op de weg gekomen, en is afgelopen januari in Nederland geïmporteerd door de huidige eigenaar. Het is eigenlijk een Acadiane, van voren een Dyane, van achteren een besteleend.

De foto hieronder is van een Dyane 6, die onze fotograaf onlangs in het dorpscentrum op de Rijksstraatweg zag rijden. Deze auto stamt uit 1984, is origineel Nederlands, en sinds mei 2018 in het bezit van de huidige eigenaar.

De gele kleur van beide lijkt de jaune mimosa te zijn. De besteluitvoering ziet er tiptop uit, waarschijnlijk recent overgespoten, waarbij het meespuiten van de voorbumper in de carrosseriekleur niet origineel lijkt. De lak van Dyana die door het centrum reed is in duidelijk slechtere staat. Toch een beetje Dirty Dyane.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's