Pasa de Corinto

Nee, we hebben geen uitstapje gemaakt naar Zuid-Frankrijk. Hoewel het licht glooiende landschap en de groene wijnranken anders doen vermoeden, zijn we hier gewoon in Glimmen. Op de Glimmer Esch ligt een van de noordelijkste wijngaarden van ons land, het Domein de Pasa de Corinto.

Op een perceel van zo’n 1200 vierkante meter zijn wijnstokken geplant, merendeels van het ras Marechal Foch (rood) en Orion (wit). Het zijn vroegrijpe druiven, die ook in het natte en zonarme Nederland voldoende kunnen rijpen.

De wijngaard is in handen van de stad-Groninger Henk van Meekeren, die op zijn website z’n wijnen als volgt karakteriseert (inclusief niet goed lopende zin):

De rode wijn is vol van smaak en komt goed tot zijn recht bij vleesgerechten, maar is ook heerlijk met een stukje kaas en stokbrood.

Onze witte wijn kunnen heerlijk fris fruitig. Het is heldere wijn met een zoete smaak. Heerlijk voor op een zonnig terras.

Wijnproever Frank van Frank Proeft Wijn noteerde over de rode wijn (2016):

De wijn [is] mooi rond, licht sappig met gemiddelde zuren en laag in de tannines. Niet heel veel karakter en een lichte afdronk.

Helaas meldt de Pasa de Corinto-website niet òf en hoe de wijnen te koop zijn. De oogst van 2019 is helaas door late nachtvorst geheel verloren gegaan. Over de oogt van 2020 wordt niet gerept.

Hopelijk brengt dit jaar een mooie opbrengst aan Glimmer wijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's