Veel én weinig belangstelling voor 4 mei herdenkingen

Zo weinig belangstelling als er vanmiddag was voor de 4 mei herdenkingen, zo druk was het vanavond tijdens de bijeenkomst rond de Dorpskerk.

Een tiental aanwezigen bij het monument voor Anda Kerkhoven

Naast de bestuursleden van het 4 Mei-comité waren er nauwelijks aanwezigen vanmiddag bij het monument voor Anda Kerkhoven en bij het Appelbergen-monument. Dat laatste wellicht mede omdat daar gisteren al werd stilgestaan bij de mei-staking van 1943. Desalniettmin is het goed dat deze herdenkingen in ere worden gehouden, zowel voor degenen die een persoonlijke band hadden met de omgekomenen, alsook voor de jeugd, die gelukkig nog steeds – 65 jaar na dato – belangstelling heeft voor de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.

Bij het monument voor de meistaking in Appelbergen was het gezelschap nxf2g selecter

Veel drukker was het ’s avonds bij de Dorpskerk. Enkele honderden mensen hadden zich voor de kerk verzameld voor de twee minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus en het leggen van kransen. Een kleine honderd van hen woonden vervolgens ook de herdenkingsbijeenkomst in de kerk bij. Daar waren toespraken door onder anderen burgemeester Fennema, muziek van het Christelijk Groninger Koperen Ensemble en werden gedichten en een monoloog voorgedragen door leerlingen van doveninstituut Kentalis en het Maartenscollege.

 

 

Zolang jongeren zich zo betrokken voelen bij de oorlog,worden de verschrikkingen en de slachtoffers niet vergeten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's