Met corona besmette asielzoekers lopen weg uit Nescio-hotel

Zes of zeven (mogelijk) met corona besmette minderjarige asielzoekers zijn vanmiddag ongeoorloofd weggelopen uit de COA-opvang in het voormalige Nescio-hotel aan de Emmalaan. De politie werd ingeschakeld en omwonenden werden via buurtpreventie-apps geïnformeerd.

De jongens zouden in de omgeving Emmelaan / Nesciolaan / Meerweg zijn gesignaleerd. Na enige tijd is het zes- of zevental door agenten aangetroffen en naar de opvang teruggestuurd, zo meldde de politie via whatsapp.

De ‘ontsnapping’ van de (mogelijk) met het corona-virus besmette bewoners is precies datgene waar omwonenden bevreesd voor waren toen eind vorig jaar bekend werd dat het leegstaande Nescio-hotel door het COA (Centrale Opvang Asielzoekers) tijdelijk zou worden gebruikt voor het in quarantaine plaatsen van mogelijk besmette asielzoekers. Het COA verzekerde toen dat erop zou worden toegezien dat de aanwezigen het terrein niet zouden verlaten.

In november 2020 klom evenwel een mogelijk besmette asielzoeker over het hek en zwierf enige tijd door Haren rond. Nu deed dus een groepje jongeren hetzelfde. De afscherming van het terrein en het toezicht door het COA lijken derhalve niet helemaal afdoende te zijn.

 

UPDATE 20.30 uur:

Volgens Haren de Krant verklaarde een woordvoerder van het COA dat de asielzoekers vanmiddag simpelweg over een hek zijn geklommen. Het COA zegt zich nog meer te gaan inzetten om de asielzoekers op de locatie te houden, daarmee impliciet toegevend dat ze daartoe tot op heden niet het maximale hebben gedaan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's