IJsbeeld

Dat Nederland vandaag massaal op het ijs stond, zal niemand zijn ontgaan. Ook op Paterswoldse- en Hoornsemeer werd volop geschaatst, zoals op vele lokale media en tot het NOS nieuws was te zien.

Ook een onzer redacteuren toog vanmiddag naar het Paterswoldsemeer om de ijzers onder te binden, maar daar bleek algauw het ijs van slechte kwaliteit. Aan de zuidoostoevers (bij De Lijte) was er meer water dan ijs. Op deze detailfoto zien we ijsschotsen los in het water drijven. Om hier met droge voeten de kant te bereiken na het scheuveln is een hele klus.

Binnen 5 minuten hield ons redactielid het voor gezien, vanwege de vele scheuren, de hobbels en het water op het ijs. Hij nam daarna een kijkje op het Friescheveen, waar het ijs betrouwbaarder was, en ook van betere, maar nog steeds matige kwaliteit.

Sommige stukken hadden prachtig glad en zwart ijs, maar op veel plekken was ook hier het ijs hobbelig en stroef. Alleen aan de oostkant van de plas was het ijs van behoorlijke kwaliteit.

Wel was ook hier een fraai beeld gevormd van opgestuwd ijs.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's