Niet meer schaatsen aan de Klaverlaan

Nu het weer kouder wordt en er wat nachtvorst op komst lijkt, wordt het tijd om weer (heel) voorzichtig aan schaatsen op natuurijs te denken.

Waar dat zou kunnen gebeuren? In ieder geval niet op het ondergelopen stukje land aan de Klaverlaan, naast De Mikkelhorst, waar in de jaren 2010-2013 een paar keer heel aardig gekrabbeld kon worden. Het perceel is behoorlijk overwoekerd, en is nu eigenlijk een zeer ondiep vennetje met veel riet en grassen.

Gelukkig staat er nog wel bankje, om te schaatsen onder te binden.

***

UPDATE 6/2/2021:

De gemeente Groningen laat in haar Nieuwsbrief Haren weten dat het ijsbaantje inmiddels met het oog op de aankomende vorstperiode is klaargemaakt voor gebruik. Dat wil zeggen dat er is gemaaid. Het water staat nu, getuige de foto in het nieuwsbericht, grotendeels boven de begroeiing, zodat er bij vorst voor kinderen redelijk te schaatsen zal zijn. Wel met inachtneming van de corona-maatregelen, zo waarschuwt de gemeente.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's