Ondertussen in de Onnerpolder…

Vanaf het gemaal Onnerpolder heb je een fraai uitzicht over de Westerbroekstermadepolder en de Kropswolderbuitenpolder, die de afgelopen dagen vanwege hoogwater als noodberging dienst deden en ondergelopen zijn (en waar inmiddels alweer beduidend minder water staat dan eergisteren, doordat het waterpeil in het stroomgebied van de Hunze inmiddels behoorlijk is gedaald). Maar daar gaat het nu niet om.

Vanaf het gemaal kan je doorlopen naar het dijkje langs het Drentse Diep, zoals de Hunze hier heet. Aan de oostzijde van het water liggen beide nu ondergelopen polders. En als je je omdraait en in westelijke richting kijkt, zie je de fraaie Onnerpolder. Ook daar is momenteel de hoge waterstand zichtbaar in de vorm van vele grote plassen die op de weilanden liggen als gevolg van de door en door met water verzadigde ondergrond.

Ook dat levert aardige plaatjes op.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

 1. Betsie 13 januari 2012

  Hallo, mijn excuus dat ik niet op dit berichtje reageer.
  Sanoma heeft ons op alle mogelijke manieren geschoffeerd en doet dat nog steeds. Hiermee maakt een groot bedrijf misbruik van haar macht.
  Als wij dit toelaten komt niet alleen Sanoma hiermee weg maar is dit tevens een boodschap voor andere bedrijven: zij weten dan dat de klanten toch niets zullen ondernemen. Dan kan het om bedrijven gaan die diensten of producten aanbieden die veel belangrijker zijn dan onze blogs.
  Dit is ontoelaatbaar, maar ieder individu alleen staat machteloos. Om die reden hebben Margo en Roberto het initiatief genomen een groep te vormen die gezamenlijk kan optreden. Wij willen je vragen je hierbij aan te sluiten.
  Je zult het misschien te druk hebben om iets te doen, dat is geen bezwaar. In een groep zijn er altijd enkelen die handelen namens de hele groep. Hoe groter de groep is hoe slagvaardiger hij kan opereren, hij kan ook individuele acties ondersteunen.
  Wanneer je de acties van Sanoma ontoelaatbaar vindt en je bij de groep wilt aansluiten kun je dit als volgt kenbaar maken: reageren onder het bericht: http://uitwijkpost.wordpress.com/2012/01/12/handtekeningenactie-gedupeerden-van-webstreepjelog/
  Een prettig en ontspannen weekeinde gewenst.
  Groet

© 2024 - Haren in Foto's