Nieuwbouw New Nexus nadert voltooiing

De nieuwbouw van het kantoor van it-bedrijf New Nexus op het Nesciopark nadert zijn voltooiing. Althans, zo ziet het er van buitenaf uit, voor een leek. Het gebouw – aan de noordwest-kant van het nieuwe bedrijventerrein, pal naast de A28 – krijgt duidelijk vorm, is wind- en waterdicht, en het werk dat er nog gedaan moet worden lijkt vooral binnen en in de infrastructuur te zijn.

Het bedrijf verwacht komend voorjaar de nieuwbouw af te ronden, waarna de inrichting en verhuizing zullen volgen. New Nexus is nu nog gevestigd in Tynaarlo, ook langs de A28.


Het gebouw meet zo’n 2.300 m2 en biedt ruimte aan 100 werkplekken, een bedrijfsrestaurant en een fitnessruimte. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en het gebouw scoort zeer goed (‘excellent’) op het internationaal meest erkende keurmerk voor duurzaamheid, BREEAM geheten. Het pand wordt daarmee wel ongeveer twee keer zo duur als een vergelijkbaar conventioneel kantoorgebouw (8 in plaats van 4 miljoen euro), maar dat hebben de eigenaren er graag voor over, stellen ze in een interview in het Dagblad van het Noorden van zo’n anderhalve maand geleden.

Dat de praktijk van duurzaamheid vaak weerbarstiger is dan ambities, goede bedoelingen en mooie woorden mag evenwel blijken uit het feit dat het licht in het onaffe kantoorgebouw dag en nacht blijft branden, zoals zichtbaar is op de livestream van videobeelden van het bouwproject, die we bekeken in de nacht van zaterdag op zondag, toen we dit artikel concipieerden. En dat terwijl het bovengenoemde interview begint met de ergernis van een van de eigenaren over een tl-balk die onnodig brandt in een van de bouwketen.

Screenshot van livestream New Nexus nieuwbouw, zaterdagavond (19 dec.) rond 23.15 u.

De komst van het it-bedrijf, met zo’n 150 medewerkers, is een flinke opsteker voor Haren, dat weinig grote werkgevers telt, en al helemaal geen substantiële bedrijven met hoogwaardige werkgelegenheid.

Niet alleen de bouw van het New Nexus-kantoor vordert flink. Ook elders op het Nesciopark wordt volop gebouwd. Daarover in een volgend bericht meer.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's