Als de brandweer

Een project dat niet bepaald gaat als de – eh – spreekwoordelijke brandweer is de nieuwbouw van de brandweerkazerne. Kijk maar eens naar deze berichten op de website van Haren de Krant. Een processie van Echternach gaat er snel bij.

Nadat, na een hoop geëmmer, de kogel eindelijk door de kerk was en er werd besloten tot nieuwbouw van een brandweerkazerne op Felland (waartoe het pand van aannemer/wegenbouwer Bolt al is aangekocht), werden de plannen in juni van dit jaar opnieuw on hold gezet, om budgettaire redenen.

Jammer en teleurstellend voor de brandweerlieden, die hun werk al jarenlang moeten doen vanuit een basis die niet aan de Arbo-eisen voldoet. Maar voordeel is wel dat we in Haren aan de Westerse Drift nog wat langer een mooie, karakteristieke brandweerkazerne houden, in plaats van een moderne dertien-in-een-dozijn doos op een industrieterrein.

UPDATE 2-1-2021:

Volgens het Harener Weekblad zouden de plannen voor de nieuwbouw nu toch weer uit de ijskast zijn gehaald. In de loop van dit (net begonnen) jaar zou de uitwerking ervan op tafel moeten liggen, zodat zo snel mogelijk met de bouw kan worden begonnen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's