Nog steeds hoogwater in Haren

Het water stond ook vandaag hoog, maar het peil was alweer wat lager dan gisteren. Dit omdat het laten vollopen van de bergingspolders zijn vruchten afwierp, en omdat er inmiddels ook bij Lauwersoog weer kon worden gespuid. Het bleek dan ook niet nodig om de polders Lappenvoort en Het Oosterland (tussen de Witte Molen en het Friescheveentje) als noodberging in te zetten.

Ter hoogte van de Witte Molen heeft het waterschap de dijk hier en daar wat versterkt, door het plaasten van zandzakken en verticaal in de dijk gestoken rijplaten.

Gisteren had het waterschap de dijken doorgestoken van de Westerbroekstermadepolder en Kropswolderbuitenpolder, net buiten de Harener gemeentegrenzen, aan de overzijde van het Drentsch Diep. Aanvankelijk was er weinig water in de polders te zien, maar vandaag was het één grote watervlakte. Vanaf het gemaal Onnerpolder, aan het eind van de Zuiderhooidijk bij Onnen, is de immense plas prachtig te overzien.

En wie van de Dr. E.H. Ebelsweg het fietspad richting Hoogezand opfiets (of -loopt) heeft – even over het houten fietsbruggetje – een mooi gezicht op één van de gaten die in de dijk langs het Drentsch Diep is gemaakt (met rechts op de achtergrond molen De Biks).

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's