Gezondheid

In het voormalige kantoorgebouw van de Grontmij, aan de Nieuwe Stationsweg, is sinds kort een medisch centrum gevestigd, het Gezondheidsplein. Het pand heeft daartoe het afgelopen jaar een complete make-over ondergaan.

In het nieuwe gezondheidscentrum zitten in de eerste plaats de huisartsenpraktijken Buwalda, Knol en Vries, die voorheen in het huisartsencentrum Molenweg waren verenigd. Daarnaast huisvest het Gezondheidsplein onder andere een apotheek (apotheek Oosterhaar), een fysiotherapeut, een tandarts en een tandtechnisch laboratorium, drie thuiszorgorganisaties en diagnostisch centrum Certe, waar ondermeer bloed kan worden afgenomen.

Verder zijn er een logopedie-, een psychologie-, een diëtisten- en een podotherapie-praktijk (voeten) gevestigd. Zo zit een scala aan zorgverleners bij elkaar onder één dak, in een modern pand dat goed bereikbaar is en met voldoende eigen parkeerruimte.

De komst van het Gezondheidsplein is wel een aderlating voor het (nog niet zo heel) oude gezondheidscentrum in Oosterhaar (in 2008 geopend). De daarin gehuisveste apotheek en de fysiotherapeut zijn daarvandaan naar de Nieuwe Stationsweg verhuisd, zodat huisarts Heikens zo ongeveer eenzaam en alleen aan de Mellenssteeg overblijft.

Het nieuwe Gezondheidsplein is een aanwinst voor Haren. Bijzonder jammer is alleen wel dat het kunstwerk Bronboom van de gerenommeerde kunstenaar Jaap van der Meij (zie bovenstaande archieffoto uit 2006) is verdwenen. Het beeld, dat in 1975 bij de oplevering van het gebouw aan de Grontmij werd opgericht, moest wijken voor de renovatie, en het is niet duidelijk waar het is gebleven.

Projectontwikkelaar BCN Groep zegt desgevraagd niet te weten wat er met het kunstwerk is gebeurd, en verontschuldigt zich door daarbij te vermelden dat het gebouw de afgelopen jaren regelmatig van eigenaar is gewisseld en dat er vele bouwactiviteiten hebben plaatsgevonden in de nabije omgeving van het pand.

Het is dus helaas niet ondenkbaar dat het kunstwerk is gesloopt en met bouwafval is afgevoerd naar de stort.

En zo zag het pand er ruim een jaar geleden uit, al zonder de plastiek.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's