Overgang spoor Noorderzanddijk beveiligd

OVERweg AFGESLOTEN VAN 13 T/M 15 OKTOBER

De spoorwegovergang aan het eind van de Noorderzanddijk – ter hoogte van het nieuwe opstelterrein De Vork – is deze week voorzien van spoorbomen, knipperlichten en bellen. De overgang was tot nu toe onbewaakt.

Zoals bekend, wil spoorwegbeheerder ProRail om veiligheidsredenen af van alle onbewaakte overwegen. Ze worden ofwel voorzien van beveiliging, ofwel opgeheven. Ter redactie bestond lange tijd de vrees dat de overgang aan de Noorderzanddijk om budgettaire redenen zou worden opgeheven. Aan het beveiligen van een onbewaakte spoorwegovergang hangt namelijk een fors prijskaartje, van circa 1 miljoen euro per overweg. Die vrees bleek dus ongegrond.

Eerder deze week zijn de spoorbomen en bijbehorende installaties geplaatst en vandaag zijn ze aangesloten. Ze kunnen evenwel nog niet in werking worden gezien, want vanwege deze en andere werkzaamheden aan het spoor ter plekke rijden er deze week geen treinen.

De werkzaamheden leiden er ook toe dat de spoorwegovergang vanaf vandaag, dinsdag 13 oktober, tot en met a.s. donderdag, 15 oktober, geheel is afgesloten. Er kan in die periode dus niet worden overgestoken.

Vanaf a.s. maandag, 19 oktober, rijden er weer treinen tussen Groningen en Winschoten, en kunnen de nieuwe spoorbomen in werking worden aanschouwd. En kan de spoorlijn dus veilig worden overgestoken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's