Door Boeremapark en Eshof

Een verkwikkende wandeling vanmiddag voerde eerst door het Boeremapark, alwaar we bijna omver werden gereden door een bejaarde fietsster, die zich er niets van aantrok dat het park alleen wandelpaden kent. Op onze opmerking dat ze daar niet mocht fietsen, snauwde de 70-plusser: “dat maak ik zelf wel uit.” Waar moet het heen met de wereld als zelfs hoogbejaarden zich als hooligans gaan gedragen? Of zouden we verzeild zijn geraakt in verborgen-camera opnames voor het tv-programma Boeremapark Bastards?

Hoe dan ook, nadat de oude heks zich op haar bezemsteel fiets had verwijderd, namen wij enkele foto’s van de vredig en vroklijk spuitende fontein. Eerst een gewone opname, en daarna één met een lange sluitertijd.


Daarna liepen we naar begraafplaats De Eshof om te zien of de vliegenzwammen er net zo welvarend bijstonden als een jaar geleden. Dat bleek helaas niet het geval.

Een enkele vliegenzwam stak hier en daar zijn kopje boven het kort gemaaide gras uit, maar het leek in de verste verte niet op het vliegenzwammentapijt van vorig jaar. Mogelijk door het recent grasmaaien.

Even verderop lag de vijverpartij er mooi bij, bijna geheel bedekt met pompeblêden, de bladen van de waterlelie of de gele plomp.

Een fraai gezicht, zo in het herfstzonnetje.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's