Bij AH (weer) betaald parkeren (na 1½ uur)

Binnenkort moet op het parkeerterrein van Albert Heijn in Haren betaald worden voor auto’s die daar langer dan anderhalf uur staan. Daartoe zijn vandaag nieuwe slagbomen, kaartlezers en een betaalautomaat geïnstalleerd. Feitelijk is daarmee de situatie terug zoals die tot één of een paar jaar geleden gold.

Door problemen met de kaartuitgifteapparaat en de kaartlezer bij de uitgang en omdat er bij de servicebalie van AH onvoldoende wisselgeld voorhanden was voor parkeerders die contant moesten betalen, stonden de slagbomen al geruime tijd altijd open, of gingen ze vanzelf open. Dat leidde ertoe dat steeds meer automobilisten die elders moesten zijn de AH-parkeerplaats wisten te vinden voor gratis langparkeren.

Geregeld konden klanten op rustige tijden vaststellen dat in de winkel veel minder mensen hun boodschappen deden dan op grond van het aantal geparkeerde auto’s kon worden verwacht.

Op drukke tijdstippen werd het voor klanten steeds moeilijker een plekje voor hun voertuig te vinden omdat niet-klanten plaatsen bezet hielden.

Met de nieuwe slagbomen en automaten maakt AH aan die situatie nu een eind. Wanneer de regeling precies ingaat is nog niet bekend, maar dit zal zeer binnenkort zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's