Het einde nadert voor BP

Hoelang het nog duurt, weet bijna niemand, maar dat het einde nadert voor de BP aan de Emmalaan, naast het Nescio-hotel, staat wel vast.

Zoals bekend, wil de eigenaar van het complex een nieuw hotel oprichten op de plek van het benzinestation, om op de plaats van het huidige hotel enkele appartementengebouwen te laten verrijzen, waarvan de toekomstige bewoners allerlei diensten (bijvoorbeeld een maaltijdvoorziening) kunnen afnemen van het naastgelegen hotel.

Door het faillissement van de exploitant van het Nescio-hotel, dit voorjaar, zijn die plannen in een stroomversnelling gekomen. Liefst nog dit jaar, maar anders uiterlijk volgend jaar, wil de eigenaar de bouw starten.

Dan is het dus echt afgelopen met de BP, het tankstation dat al 50 jaar op deze locatie is gevestigd. Begrijpelijkerwijs investeert de eigenaar daarvan, Slump Oil, niet meer in deze aflopende zaak. Zo zijn de wasboxen, waarvan er één zich al in verregaande staat van verloedering bevond, inmiddels geheel buiten gebruik.


Tanken kan nog wel, voor zolang het duurt, en dus komt er geregeld een tankauto om de brandstofvoorraden aan te vullen. Voor onze fotograaf een goede gelegenheid om wat sfeerplaatjes te schieten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's