Eikenprocessierups in Haren

De overlast gevende eikenprocessierups associëren we vooral met het zuiden van ons land (daar zijn ze immers katholiek, en houden ze dus processies), maar het diertje wordt ook in het noorden langzaamaan steeds meer aangetroffen. In 2010 zijn voor het eerst nesten aangetroffen in de stad Groningen. Sinds wanneer de rups in Haren is gemeld, is ons niet bekend, en is wat moeilijk op te zoeken – google maar eens op “eikenprocessierups” en “Haren”; de problemen veroorzaakt de rups nu juist door zijn (brand)haren.

In ieder geval is de eikenprocessierups onlangs ook in Haren aangetroffen. Aan de Rijksstraatweg, iets ten zuiden van de kruising met de Boerlaan, is een eik met een waarschuwingslint gemarkeerd. In de oksel van een van de takken zit inderdaad een pluk wit spinsel met daarin een stuk of zeven rupsen.

Ook aan de Lutsborgsweg is een eik met een waarschuwingslint gemarkeerd, zo meldt onze correspondent Haren-Zuidwest.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's