Opstelterrein ‘De Vork’ in gebruik

Het nieuwe opstelterrein ‘De Vork’, waaraan enkele jaren is gewerkt, wordt sinds deze week gefaseerd in gebruik genomen.

Treinen van Arriva staan er al opgesteld; NS-treinen komen er zeer binnenkort. Op het nieuwe terrein worden treinen geparkeerd, schoongemaakt en getankt. Dat gebeurt nu nog op het spooremplacement achter het Hoofdstation in Groningen. Vanwege de verbouwing en uitbreiding van dat station moet het oude emplacement wijken (op die plek komt een nieuw busstation), en werd ervoor gekozen een nieuw opstelterrein aan te leggen in ‘De Vork’, de oksel waar het spoor tussen Groningen en Assen een verbinding heeft met de spoorlijn Groningen-Winschoten.

Om het nieuwe opstelterrein aan het oog te onttrekken en licht- en geluidhinder te minimaliseren – maar waarschijnlijk ook wel een beetje als een doekje voor het bloeden – werd ernaast een archeologisch wandelpark aangelegd, dat een jaar geleden al werd opgeleverd.

Omwonenden, met name de bewoners van Essen, vrezen geluids- en lichtoverlast van het nieuwe emplacement. Of dat daadwerkelijk het geval zal zijn, zal de komende tijd gaan uitwijzen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's