En plein air

Oké, het landschap is niet helemaal hetzelfde als dat rond Arles, en het is nu lente en geen herfst, maar anders  zou je toch echt even denken dat het Van Gogh en Gaugain waren die daar in de open lucht staan te schilderen. Maar dit is niet Zuid-Frankrijk, de rivier niet de Rhône maar het Hoornsediep, en de kunstschilders niet Van Gogh en Gaugain maar Joost Doornik en Adri Wolters.

Ze schilderen vaker en plein air, sterker: Doornik is erin gespecialiseerd en verzorgt – naast zijn werk als docent aan Minerva en schilderlessen in zijn atelier – cursussen in het schilderen in de buitenlucht. Wolters assisteert hem daar vaak bij, met name tijdens de schildervakanties die ze verzorgen in Italië.

Normaal gesproken, als corona de wereld niet op zijn kop had gezet, zouden ze daar nu ook zijn geweest, in Bolsena, voor een cursus die komend weekend zou beginnen. Nu staan ze hier, in Haren, aan de Hoornsedijk. Ook mooi, maar wel heel wat anders.

Italië gaat het niet meer worden dit jaar, maar in augustus verzorgt Doornik een vijfdaagse plein air schildercursus in Groningen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's