Een voorspoedig jaar van de draak!

2012 is in de Chinese jaartelling het Jaar van de Draak. Een Drakenjaar geldt als een jaar van geluk, een jaar dat zich leent om nieuwe zaken op te starten. Het zijn bruisende jaren die de creativiteit en expressie bevorderen.

Het jaar van de Draak – dat overigens volgens de Chinese kalender pas op 23 januari begint – biedt mogelijkheden voor iedereen. Niet voor niets worden er in China in een jaar van de Draak – dat is het om de twaalf jaar; de jaren zijn gebaseerd op de Chinese dierenriem – significant meer kinderen geboren.

De foto is genomen in de Hortus Haren. Daar vindt nog tot en met 29 januari a.s. het spectaculaire China Light Festival plaats. Deze 50 meter lange draak vormt daarin het topstuk. Een bezoek zeker waard. En laten we hopen dat de draak ook symbool staat voor de voorspoed van de hortus in dit Drakenjaar, waarin de botanische tuin voor het eerst op eigen benen moet zien te overleven.

En natuurlijk wenst de redactie van Haren in Foto’s alle lezers een voorspoedig 2012 toe!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's