Verweesde plekken

Haren is een mooi dorp en een fraaie gemeente. De groene parel, het “Wassenaar van Groningen” (overigens heb ik een Glimmenaar eens horen zeggen dat Glimmen “het Wassenaar van Haren” is), het groenste dorp van Nederland in 2006. Prachtige villa’s, lommerrijke lanen.

Toch zijn er ook minder schilderachtige stukjes Haren. Rotte kiezen, waar de eigenaar of de gemeente de boel laat verslonzen, instorten of wegkwijnen. Ik hou daar geweldig van. Tijd voor een nieuwe rubriek: Verweesde plekken.

Een groot, maar wat verscholen en daardoor niet zo opvallend voorbeeld daarvan is het terrein achter het Maartenscollege, tussen Hemmenlaan, Kloosterpad en Kerklaan. Daar tref je o.a. bovenstaande aan.

Wat rondspeuren op internet leerde mij dat hier (heel?) vroeger het Noordelijk Verkeersoefenterrein gevestigd is geweest. Of dat hetzelfde is als het Verkeerskundig Studiecentrum (VSC) waarvan in dit artikel uit Noorderbreedte sprake is, kan ik niet met zekerhedi vaststellen. Aan enkele foto’s te zien wel, maar de foto van de auto voor huize De Wolf zet me op het verkeerde been.

Volgens Holly Moors is het terrein nooit echt in gebruik genomen. In zijn – helaas ongedateerde – blogpost meldt hij dat “het gras nog steeds keurig gemaaid wordt”. Zijn foto’s laten een terrein zijn dat nog redelijk intact is. Dat is inmiddels radicaal anders.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's