Vermomde DAF

Twee oer-Hollandse merken bij elkaar, daar aan de Beukenlaan in Glimmen. Een DAF met een (lege) krat Heineken op het dak. Mooie combinatie ook, qua kleuren.

Maar niets is wat het lijkt, zo blijkt ook hier. De DAF is geen DAF, maar een vermomde Volvo. Nadat de Zweedse autofabrikant de personenauto-tak van DAF in 1975 had overgenomen, produceerde het een verbeterde, maar uiterlijk nauwelijks gewijzigde versie van de DAF 66 als Volvo 66.

Dit exemplaar aan de Beukenlaan is van bouwjaar 1979, en is in 2003 in Nederland geïmporteerd, zo leert de website van de RDW.

En smaken verschillen natuurlijk, maar zoals de auto een als Volvo vermomde DAF is (of een als DAF vermomde Volvo – het is maar hoe je het bekijkt), is de inhoud van het krat erbovenop geen bier maar als bier vermomd… (grachtenwater / kattenpis / vul zelf maar in).

Maar een aardig plaatje levert de geel/zwarte combinatie wel op.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's