Het geheim van Glimmen

Vlak naast de spoorwegovergang in de Hoge Hereweg in Glimmen staat, tegen een hek van gaas, een betonnen paaltje. Op het eerste gezicht een paaltje zoals je wel vaker ziet. Ze markeren een grens (tussen openbaar en privéterrein bijvoorbeeld), of de plek van een leiding, of ze geven de afstand aan (kilometerpaaltjes).

Maar bij nadere beschouwing lijkt er bij dit paaltje iets bijzonders aan de hand. In het beton zit een aantal sloten, zoals die in een voordeur zitten. Eén slot is weg, en daar is een geboorde cilinder zichtbaar. Zou dat ook achter de vier andere sloten het geval zijn?

En zit daar dan iets in verstopt? Een schat, geld, of briefjes met geheime boodschappen van spionnen of heimelijke geliefden? Je fantasie slaat gemakkelijk op hol als je zoiets ziet.

Of is het gewoon een grap? Heeft iemand voor de lol gaten in de paal geboord in de hoop dat passanten gaan proberen of de sleutels van hun sleutelbos daar toevallig op passen?

Hoe dan ook, het behoorlijk geheimzinnig. Het geheim van Glimmen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's