Valentijnsdag

Het is vandaag, 14 februari, Valentijnsdag, en dat is ook in het centrum van Haren niet onopgemerkt voorbijgegaan.

Waar in een ver verleden, vanaf het jaar 496 om precies te zijn, 14 februari gewoon de dag was waarop de heilige Valentinus werd geëerd (ingesteld door paus Gelasius I) werd het vanaf de 14e eeuw de dag waarop de liefde en de romantiek werden gevierd, om tenslotte inmiddels geheel door de commercie te zijn geconfisqueerd.

En zo kan het voorkomen dat je op de Rijksstraatweg opeens 2 als harten verklede schertsfiguren ziet lopen, daartoe ongetwijfeld ingehuurd door één of meerdere lokale middenstanders of hun belangenvereniging.

En in de Kerkstraat had modewinkel Mignon een rozerode, met hartvormige ballonnen versierde partytent neergezet, waar kleine rode roosjes werden uitgedeeld aan de volwassenen en er voor de kinderen vast iets anders van hun gading was.

De redactie van Haren in Foto’s wenst iedereen veel liefde toe, bezegeld met een fraai boeket, een rode roos of een chocolade hart. En voor wie onverhoopt zoiets niet ten deel viel: de volgende commerciële dag waarop men cadeaus kan ontvangen is op 16 april, secretaressedag. En als je toevallig geen secretaresse bent: op 10 mei is het moederdag, en op 21 juni vaderdag.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's