Wie redt wasserij Bouwman?

Al jarenlang staat het pand van de voormalige wasserij Bouwman, naast de toegangsweg naar de Aldi, leeg. Het pand van de wasserij zelf verkommerde langzaamaan steeds verder (we besteedden daar een paar jaar geleden al aandacht aan). In het bijbehorende voorhuis bleef al die jaren een financiële dienstverlener kantoor houden.

Onlangs stond het onroerend goed te koop, en inmiddels is het blijkbaar in andere handen overgegaan. Het adviesbureau is vertrokken en de wasserij wordt leeggehaald.

Wat er met het pand gaat gebeuren, is (ons) nog niet bekend, en is interessant, ook in het licht van de ontwikkelingen rond de Aldi, die zoals bekend op termijn gaat verhuizen naar de nieuwbouw op het Haderaplein.

Overigens heeft de gemeente Groningen onlangs met een juridische (nood-)maatregel zekergesteld dat er in het pand van de Aldi niet opnieuw een supermarkt of andere detailhandel komt.

Rest alleen nog de vraag: wie redt die prachtige WASSERIJ BOUWMAN letters?

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's