Bouw horecapand Vondellaan van start

Het ziet er naar uit dat de bouw van een nieuwe horecagelegenheid aan de Vondellaan nu toch echt van start is gegaan. Op de plaats van de nieuwbouw is de grond afgegraven en de bouwplaats is met hekken afgezet.

Al sinds 2012 zijn er concrete plannen om tegen de blinde gevel van café De Zaak en de erboven gelegen woningen een nieuw pand te bouwen met een horecabestemming. Dat is toegestaan volgens het in 2003 vastgestelde bestemmingsplan.

De plannen zijn niet onomstreden. Buren vrezen (nog meer) geluidsoverlast, en burgers van Haren voorzien een (verdere) visuele aantasting van het dorpsgezicht. Met name het zicht op molen De Hoop zal flink in de verdrukking komen bij realisatie van de nieuwbouw.

De huidige blinde gevel van het appartementengebouw – met in de plint horecagelegenheden – verdient weliswaar bepaald niet de schoonheidsprijs, maar het is maar de vraag of de entree van het dorpscentrum er fraaier op wordt als het nieuw te bouwen pand er tegenaan is geplakt.

De bouwplannen zijn in 2015 goedgekeurd door de gemeente Haren (melden we er maar even nadrukkelijk bij voor de eenvoudigen van geest die denken dat alles beter was toen Haren nog zelfstandig was).

De bouw wordt uitgevoerd door de firma Rotteveel in opdracht van de Harense projectontwikkelaar Havanka Vastgoed, van de heer Henk van Klooster.

Zie hier nog enkele oude berichten over dit nieuwbouwplan:

Meer duidelijkheid over bouwplan Vondellaan

Bouwplan horeca Vondellaan even ‘on hold’, maar gaat waarschijnlijk wel door

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's