Hek langs het spoor

Sinds een paar weken staat er een rood-wit hek langs het spoor tussen Haren en Groningen. Een simpel hek, van afwisselend rode en witte latten, wat slordig aan paaltjes bevestigd. De latten sluiten niet netjes aan, maar overlappen elkaar soms. Ze zijn niet bepaald waterpas aangebracht. Een beetje alsof een dronken timmerman op een achternamiddag een hekje in elkaar heeft geflanst.

Toch is het wel degelijk een hek dat door ProRail is geplaatst. Het bedrijf zet dergelijke tijdelijke bouwhekken neer als er werkzaamheden langs het spoor worden verricht. Dit om de veiligheid van de spoorwerkers te vergroten.

De komende tijd wordt er hard gewerkt aan het nieuwe opstelterrein ‘De Vork’. Daar worden door Strukton, het bouw- en constructiebedrijf van de spoorwegen, de bovenleidingsdraden aan de portalen bevestigd.

Die werkzaamheden zijn naar verwachting eind van dit jaar afgerond. Daarnaast vinden nog andere activiteiten plaats, zoals de aanleg van sporen voor regionale treinen, een tankplaat en een voorziening om treinen te wassen.

Het is de bedoeling dat het opstelterrein in de zomer van volgend jaar in gebruik wordt genomen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's