Zet je licht aan!

Bij de rotonde Molenweg / Kromme Elleboog / Kerklaan staat op het wegdek van een van de ellebogen in het geel iets op het wegdek gekalkt. Hoewel, gekalkt? Er staat een tekst in nette, regelmatige kapitalen. Dit is niet uit de losse pols op het wegdek geschilderd. Hier moet een sjabloon zijn gebruikt.

‘ZET JE LICHT AAN!’ staat er. Daaronder een beeld van een fietslamp. Aha, het is een campagne om fietsers te stimuleren beter zichtbaar te zijn. Maar onder de lamp staat nog iets geschreven. In gewoon handschrift, met onderkast en kapitalen door elkaar. ‘Flapdrol,’ staat er.

ZET JE
LICHT AAN!
💡🙂
flAPdrol ❕
 

Van wie is dit afkomstig? Van de overheid? Spreekt die haar doelgroep aan met ‘flapdrol’? Tja, als je iemand die met vuurwerk stunt een rund noemt, dan ben je ook in staat een fietser zonder licht als flapdrol te betitelen, toch?

Of is de boodschap toch afkomstig van een andere instantie? Even googelen leert dat Zet je licht aan! een campagne van de ANWB is, die gratis sjablonen beschikbaar stelt en individuele burgers dan het vuile werk – graffiti op het wegdek spuiten – laat doen. Wel met bijgeleverd “milieuvriendelijk spuitkrijt”.

Maar de kwalificatie ‘flapdrol’ komt niet van de wielrijdersbond. Dat heeft degene die de tag aanbracht er zelf bij bedacht. Blijkbaar achtte hij – of zij – het nodig de boodschap wat meer kracht bij te zetten.

En ja, die boodschap is ook belangrijk genoeg.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's