De tunnel is open

De nieuwe fietstunnel onder het spoor bij het station is open. Eerder kondigde de aannemer al aan dat de tunnel als alles mee zou zitten morgen (vrijdag) open zou gaan, maar blijkbaar zat het zó mee dat de doorgang vanmiddag al werd opengesteld.

De eerste fietsers hebben het gemak – en de lol – van de tunnel al ontdekt. We zijn benieuwd wanneer de eerste automobilist deze shortcut ontdekt, want er zijn (nog) geen paaltjes in het fietspad geplaatst om ongeautoriseerd verkeer te weren. Wellicht komt dat nog.

Niet alle omwonenden – en andere Harenaars – zijn even blij met de tunnel. Dat heeft deels te maken met de vermeende schade aan woningen die de voor de bouw verlaagde grondwaterstand zou hebben veroorzaakt. Ook de (onbevestigde) kostenoverschrijding en de tijdsvertraging zijn velen een doorn in het oog. Dat moge zo zijn, maar deze minpunten doen natuurlijk niets af aan het nut en voordeel van de tunnel op het gebied van verkeersveiligheid en gemak.

Dat de bouw vertraagd is geweest en lang heeft geduurd, staat evenwel buiten kijf, zoals deze vlag laat zien (en de foto is een maand geleden al genomen).

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's