Bloeiende business bij BP

Al jaren is er sprake van dat het BP-tankstation aan de Emmalaan, naast het hotel, gaat verdwijnen. De toenmalige grondeigenaar, het Postillion Hotel, zegde de huurovereenkomst op. De exploitant van het tankstation, Slump Oil uit Heerenveen, wilde echter niet verdwijnen en vocht de huuropzegging aan. Even leek het erop dat het benzinestation toch mocht blijven, maar inmiddels is het hotel overgegaan in andere handen – die van Frans Kappenburg, de man die eerst de wanstaltig grote nieuwe Rietschans aan de boorden van het Paterswoldsemeer liet verrijzen, en die het daarna voor elkaar kreeg om in plaats van de kleine snackkraam bij De Lijte een joekel van een paviljoen op de zonneweide te bouwen dat hij al snel na de oplevering weer van de hand is deed.

Inmiddels is deze lokale horecatycoon dus de eigenaar van het voormalig Postillion Hotel, dat nu is omgedoopt tot Nescio Hotel. Hij heeft het plan om op de plek van het tankstation een nieuw hotel te bouwen en vervolgens op de plaats van het huidige hotel appartementen te laten verrijzen. Of dat bestemmingsplan- en vergunningtechnisch allemaal mogelijk is, staat nog te bezien, maar laat dat maar over aan de nieuwe eigenaar…

Het ziet er dus naar uit dat de BP aan de Emmalaan nu toch echt zijn langste tijd heeft gehad. Logisch dat met al deze onzekerheden de exploitant al enkele jaren zo min mogelijk in het station investeert. Zo is de linker van de twee autowasboxen al tijden buiten gebruik.

En zo ziet dan zo’n niet meer in bedrijf zijnde wasbox er na enige jaren uit. Blijkbaar is het van auto’s gespoelde vuil in combinatie met zeepresten een vruchtbare bodem.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's