The circus was in town

Tegenover stadion Esserberg had de afgelopen twee weken het Circus Renz International zijn tenten weer eens opgeslagen. Altijd goed voor veel bekijks. Vooral de dieren die in het weiland grazen of rusten, trekken de aandacht van jong en oud.

Waar voorheen olifanten, leeuwen en tijgers de show stalen, is dat sinds het verbod (uit 2015) op wilde dieren bij circussen wel anders. Bij Circus Renz zien we nu kamelen, paarden, koeien en geiten. Het circus is een kinderboerderij geworden!

Hoewel. Met hun vervaarlijke hoorns moeten de Watusi-runderen (want dat zijn het; de soort komt oorspronkelijk uit Afrika, en hun hoorns kunnen een spanwijdte hebben van zo’n 2,5 meter) toch een spannende voorstelling kunnen verzorgen. Waar je vroeger vreesde (of stiekem hoopte) dat de leeuwen de dompteur aan stukken zouden rijten, of de tijgers hem een machtige klap met hun klauwen zouden verkopen, kan je je nu voorstellen dat zo’n rund de circusartiest op de hoorns neemt.

En als dat niet gebeurt, is er altijd nog een kans dat een trapezewerker zijn of haar gevecht met de zwaartekracht verliest en te pletter valt. Want dat is toch een beetje waar veel circusvoorstellingen mee spelen of op inspelen: de angst (of hoop) van het publiek dat er iets mis gaat.

De voorstellingen van Circus Renz in Haren zitten er weer op voor dit jaar. Voor zover bekend hebben alle artiesten – en dieren – het overleefd.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's